Farbou tohto roku je iskrivá magenta, ktorá je inšpirovaná jedinečnými  odtieňmi prírody. Je odvážna, inovatívna a búrlivá, no zároveň nesie v sebe optimistického ducha. Odborník z Hornbachu radí, ako zakomponovať túto trendy farbu do vášho interiéru.

Každoročne vyhlasuje uznávaný Pantone Color Institute farbu roka, ktorá nás bude sprevádzať počas 12 mesiacov vo všetkých sférach života. „Tento rok vybrali odborníci z inštitútu odtieň Viva magenta, ktorý je jedným z najvzácnejších prírodných farbív a jedným z najsilnejších a najjasnejších farbív, aké svet pozná. V časoch medzi vojnou, pandémiou a astronomicky rastúcimi cenami nám táto sofistikovaná farba pomôže vniesť do životov energiu, radosť a spojenie s prírodou,“ hovorí Tadeáš Tenkl, odborník zo Sveta bývania v projektových marketoch Hornbach.

Ako vniesť megentu do interiéru 

Viva magenta je zmesou červenej, ružovej, fialovej a vínovej. Aj keď sa to na prvý pohľad nemusí zdať, je ideálnou farbou pre každý interiér. Je živá a výrazná, no zároveň nepôsobí agresívne. Vytvára energickú atmosféru, ktorá je vhodná pre kuchyňu a obývaciu izbu, no jej tlmené tóny vyniknú aj v spálni. „Ako hovoria odborníci z Pantone Color Institute, Viva magenta pôsobí dramaticky aj v menších dávkach, preto buďte opatrní predovšetkým pri maľovaní. V obývačke môžete vymaľovať jednu stenu, alebo použite akcentovú tapetu v tejto farbe. Ak preferujete iba dočasné osvieženie interiéru, nič nepokazíte bytovými doplnkami. Bytové textílie vo farbe magenta vyzerajú absolútne dokonalo predovšetkým v prírodne ladených miestnostiach. Ruka v ruke ide hlavne so svetlým dreveným nábytkom,“ radí odborník.

Červené odtiene sú známe tým, že zvyšujú apetít. Purpurová magenta bude preto v kuchyni vyzerať výborne. „Zaviazať sa tejto farbe v kuchyni môže byť náročnou úlohou. Dobrou správou ale je, že vám postačí pár doplnkov v podobe malého kuchynského koberca, obrusu, závesov, vázy či lustru. Odvážnejší môžu vyskúšať napríklad sklenenú kuchynskú zástenu či obklad, ktoré podčiarknu krásu drevenej alebo mramorovej kuchynskej dosky,“ hovorí Tadeáš Tenkl.

Farebné kombinácie, ktoré fungujú

Ak chcete atraktívnu magentu do vášho interiéru zakomponovať, určite vás bude zaujímať, s akými farbami bude najlepšie fungovať. „Trendy magenta je hybridný odtieň, ktorý predstavuje dokonalú rovnováhu medzi teplom a chladom. Vďaka tomu je ideálnou voľbou pre akúkoľvek farebnú schému. Viva magenta umožní kreatívne vyjadriť váš štýl. Nebojte sa ju kombinovať s výraznými a kontrastnými farbami ako je zlatá, modrá či zelená. Ak ju ale chcete použiť skôr ako akcentovú farbu, vynikajúco zafunguje s prírodnými a neutrálnymi farbami. V kombinácii s bielou a béžovou dodá každej miestnosti moderný šmrnc. Hravú a teplú atmosféru vytvoríte v kombinácii s oranžovou či jemne ružovou,“ dodáva odborník z Hornbachu.

Viac informácií sa dozviete na stránke www.hornbach.sk.

Pridajte sa k nám na Facebooku - https://www.facebook.com/HornbachSK/

Zobrazenia: 82

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby