Za pomoci správnej metódy môžete počas leta znížiť teplo vo vašej domácnosti

Výmenou okien za energeticky účinnejšie a správnymi riešeniami ochrany proti prehrievaniu možno výrazne znížiť spotrebu energie.

Snažíte sa znížiť svoju ekologickú stopu? S vyššími nákladmi na energie si viac uvedomujete vašu aktuálnu spotrebu? Alebo len jednoducho chcete prežiť pohodlne teplo počas horúcich letných mesiacov? V takýchto prípadoch vám môžu napadnúť rôzne riešenia, ako udržať váš domov v chlade. Pokiaľ si vyberiete správnu metódu, môžete účinne znížiť teplo vo vašej domácnosti bez toho, aby ste sa zapotili pri vytváraní riešení, ktoré sú buď úplne zbytočné, alebo dokonca nebezpečné.

Ako teplota vonku stúpa, začína teplo v našej domácnosti prekážať pri spánku, práci alebo skrátka pri pohodlnej existencii. Ľudia preto prichádzajú s najkreatívnejšími riešeniami ako zabezpečiť ochladenie miestnosti. Pri hľadaní na internete môžete nájsť metódy "urob si sám" za pomoci napríklad kociek ľadu, chladivej hmly a mokrých plachiet, pričom niektoré z nich môžu v teórii znieť skvele, avšak ich realizácia môže vo výsledku so sebou priniesť mokré škvrny, omrzliny, vznik plesní, zvýšené účty za energiu, alebo pokazenú elektroniku a na teplomere pritom neuvidíte výraznú zmenu.

V praxi sa ukazuje, že najlepším spôsobom, ako udržať váš domov v chlade, je v prvom rade zabrániť už jeho prehriatiu. Niekto by mohol navrhnúť, že zatvorením všetkých okien sa zabráni vniknutiu horúceho letného vzduchu, ale opak je pravdou. Vzduch v miestnosti sa prehrieva aj cez okná a práve vetranie v skorých ranných a chladných nočných hodinách môže pomôcť osviežiť miestnosť.

Blokovanie slnečného žiarenia alebo regulácia vstupu tepla do vášho domova počas dňa môže byť užitočným spôsobom, ako znížiť teplo a citeľne zvýšiť úroveň vášho pohodlia. Markízy VELUX znižujú sálavé teplo až o 76 % a udržujú v podkrovných miestnostiach príjemnú teplotu aj počas horúcich letných dní. Priesvitná sieťovina zachováva výhľad a prepúšťa dnu svetlo. Vonkajšie rolety dokážu znížiť množstvo tepla prenikajúceho cez strešné okná až o 93 %. Markízy aj rolety poskytujú súkromie a ochranu pred priamym slnečným žiarením, pričom markízy sa ľahko inštalujú za pár minút, takže s ich umiestnením máte menej starostí ako s vytvorením niektorej z menej účinných domácich metód.

Ak sa teda rozhodnete urobiť niečo pre zníženie horúčavy z letného slnka u vás doma, vyberte si bezpečné a účinné riešenia. Zaistíte tak, že váš domov bude po vašom projekte "urob si sám" príjemnejším miestom a vy nebudete pracovať na metódach, ktoré sú stratou času.

Ak hľadáte spôsob, ako preniesť prírodu do svojho domova, potom sú pre vás dokonalým riešením rolety z kolekcie VELUX Nature. Tieto rolety nielenže zabezpečujú reguláciu svetla, ale sú tiež vyrobené prevažne z recyklovaných materiálov, vďaka čomu majú v porovnaní s inými kolekciami o 50 % nižšiu uhlíkovú stopu. Kolekcia Nature je inšpirovaná kľudom a pohodou prírody, vďaka čomu môžete svoj interiér ozdobiť pokojnými a jemnými odtieňmi. K dispozícii sú v 8 nových farbách vrátane 4 možností blokovania svetla a 4 možností priesvitnosti. Môžete si tak vybrať úroveň priepustnosti svetla, ktorá najlepšie vyhovuje vašim potrebám, a regulovať množstvo denného svetla prenikajúceho do vášho domova podľa vašich predstáv. Vďaka jednoduchej inštalácii a bezproblémovému ovládaniu sú rolety z kolekcie VELUX Nature prirodzenou voľbou, ktorá do vášho domova prinesie pohodlie a udržateľnosť.

Zobrazenia: 34

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby