Budíte sa pravidelne nevyspatí, bez energie a s boľavou chrbticou? Pátrate po príčine, prečo v noci nemôžete poriadne spať a stále sa v posteli prevaľujete? Možno na vine nie je vaša fyzicky či psychicky náročná práca, spln mesiaca alebo zlá životospráva, ale posteľ. V posteli trávime značnú časť dňa, preto jej vlastnosti majú vplyv nielen na kvalitu spánku, ale aj na náš nasledujúci deň.

Obrázok: Kvalitná posteľ vám vydrží celý život. Zdroj: Lechomat.com

Ako ovplyvňuje posteľ náš spánok?

Možno ste tomu doteraz neprikladali veľký význam, no práve posteľ vo veľkej miere vplýva na kvalitu vášho spánku. Vaše telo na lôžku odpočíva zhruba osem hodín denne a to musí mať vplyv na vaše fyzické a psychické zdravie.

Najdôležitejší je matrac. Ak má nesprávnu tvrdosť, vedie to k častému prevaľovaniu sa a meneniu spánkových polôh počas noci, čo môže vyústiť až do chronických zdravotných problémov. Voľba tvrdosti matraca je závislá od váhy, fyzického zdravia či polohy pri spánku. Kvalitní predajcovia vám vždy pomôžu s výberom toho správneho matraca pre vás.

Samozrejme, aj samotný rám postele a rošty ovplyvňujú spánok. Vyberajte rámy, ktoré sú stabilné a nehrozí, že po čase začnú vŕzgať a budú vás budiť. Pokiaľ chcete kvalitnú posteľ, ktorá vám vydrží desaťročia, poobzerajte sa po posteliach vyrobených z masívu.

Rošty by mali byť pevné, pružné a spojené tak, aby sa po čase nezačali pod matracom od seba odpojovať. Ak sa rozhodnete pre lamelový rošt, dohliadnite na to, aby mal minimálne 28 lamiel uchytených o bočné lišty gumovými úchytmi.  

Posteľ je dominantou vašej spálne

Spálňa je určená k odpočinku a netreba to podceňovať. Väčšina ľudí sa zameriava na zariaďovanie kuchyne či obývačky a nábytku v spálni už nevenujú toľko pozornosti. Je to však chyba.

Ako sme už spomínali, zdravý spánok ovplyvňuje náš každodenný život a kvalitu spánku ovplyvňuje práve naša posteľ. Ak si práve zariaďujete spálňu, sústreďte sa hlavne na výber poriadnej postele, až potom na ostatný nábytok.

Dbajte na to, aby bola spálňa dostatočne priestranná. Nedávajte do nej zbytočný nábytok či dekorácie. Okolo postele nechajte dostatok priestoru, aby ste ju mohli čo najlepšie a najjednoduchšie udržiavať v čistote. Zabránite tak vdychovaniu rôznych nečistôt počas spánku.

Obrázok: Spálňa má byť priestranná a čistá. Zdroj: Materasso.cz

Ako vybrať správnu posteľ

Najskôr sa zamerajte na jej veľkosť. Jedná sa o manželskú posteľ alebo jednolôžko? Ak ste si zvolili posteľ s čelom, umiestnite ju tak, aby bolo čelo pri stene. V zime vás ochráni pred chladnom a pri čítaní knihy sa o neho môžete pohodlne oprieť.

Pri výbere rámu postele sa zamerajte aj na kvalitu spracovania, hlavne na spoje. Od nich je závislá stabilita celej postele a jej budúca životnosť.

Matrac by mal byť zospodu dobre odvetrávaný, čo zabezpečujú otvory v roštoch. Ak máte manželskú posteľ, zaobstarajte si rošty dva, ktoré sú v strede spojené stredovou pevnou lištou. Zaistí vám to väčšiu pevnosť roštov a každý z partnerov si môže vybrať matrac podľa svojich fyzionomických potrieb. 

Posteľ na celý život

Je všeobecne známe, že matrac je potrebné z hygienických a zdravotných dôvodov po cca 8 rokoch vymeniť. To však neplatí o posteli. Kvalitne vyrobená posteľ vám zabezpečí komfort na celý život.

Vysoké kontinentálne postele alebo tie, ktoré sa nachádzajú v štvorhviezdičkových hoteloch, už nie sú len zbožným prianím. Takúto luxusnú posteľ môžete vlastniť aj vy.

Kontinentálne postele sú dostatočne veľké, takže sa z nich veľmi dobre vstáva. Obľúbenými typmi kontinentálnych postelí sú tzv. boxspring postele. Tieto postele sa vyrábajú aj v našich končinách, preto ak hľadáte niečo kvalitné, luxusné a nadmieru komfortné, nemusíte ísť ďaleko. Kolekcie postelí Materasso, Le Chomat a Ferreti od profesionálneho výrobcu Materasso sú oceňované nielen v našich končinách, ale aj na celom svete.

Obrázok: Užívajte si luxus každú noc. Zdroj: Ferreti.eu


Cíťte sa vo svojej posteli ako v 5* hotely a vychutnajte si každú noc tak, aby ste sa ráno prebúdzali plní síl a energie do nového dňa. Nešetrite na svojom zdraví a pohodlí a investujte do luxusnej boxspringovej postele, ktorá splní všetky vaše sny.

Zobrazenia: 136

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby