Spoločnosť VEKA sa aj tento rok zúčastnila prestížneho medzinárodného veľtrhu FENSTERBAU FRONTALE 2024, ktorý sa už desiatky rokov zameriava na inovácie v oblasti technológií pre okná, dvere a fasády. Tu predstavila až štyri novinky: dverný posuvný systém VEKAMOVE 76, dekoratívnu fóliu VEKA Feinstruktur (s jemnou štruktúrou), nové koncepty prahov pre dvere z PVC a unikátny profilový systém VEKA AluConnect.

Veľtrh FENSTERBAU FRONTALE sa koná od roku 1949 a patrí medzi najväčšie svetové veľtrhy, ktoré predstavujú novinky v segmente okien, dverí a fasád. V tomto roku sa norimberského veľtrhu zúčastnilo bezmála tisíc vystavovateľov z 44 krajín a jeho bránami prešlo viac ako 75 000 návštevníkov z radov odbornej verejnosti aj záujemcov o novinky v odbore.

Od svojho založenia patrí nemecká spoločnosť VEKA, ktorá sa radí medzi popredných svetových výrobcov plastových okenných a dverných profilov najvyššej kvality triedy A, k tradičným vystavovateľom na tomto veľtrhu. Spoločnosť VEKA predstavila na svojom stánku štyri produktové novinky, medzi ktoré patrí nový systém posuvných dverí VEKAMOVE 76, profilový systém VEKA AluConnect, povrchová úprava s fóliami VEKA Feinstruktur a nové prahy pre dvere z PVC.

Posuvné dvere VEKAMOVE 76

Systém VEKAMOVE 76 bol vyvinutý na základe profilového systému VEKA SOFTLINE 76, ktorý sa vyrába z najkvalitnejších profilov triedy A. Jeho uvedením reaguje spoločnosť VEKA na zvyšujúci sa dopyt po posuvných systémoch so stabilným a užívateľsky nenáročným mechanizmom otvárania a posúvania, ktorý je alternatívou jednoduchého posuvno-sklopného systému. Vďaka komfortnému ovládaniu, väčšej presklenej ploche a možnosti zasklenia pevnej časti priamo do rámu umožňuje zákazníkom realizovať aj veľkoformátové projekty.

VEKAMOVE 76 je tiež jediným systémom na trhu, ktorý je štandardne vybavený vysoko účinným stredovým tesnením. Umožňuje zasklenie s hrúbkou až 48 mm, pričom dosahuje veľmi dobré hodnoty U. Tie vyjadrujú kvalitu tepelnej izolácie dverného systému. Navyše, vďaka asymetrickej konštrukcii je plocha skla v pevnom krídle výrazne väčšia akou disponujú rovnako veľké posuvno-sklopné dvere.

8 nových moderných farieb pre vaše okná

Nepáčia sa vám tradičné biele okná? Z radu dekoratívnych fólií VEKA Feinstruktur, ktoré spoločnosť VEKA vyvinula špeciálne pre plastové okná a dvere, si môžete vyberať z viacerých variantov. Fólia Feinstruktur má jemne štruktúrovaný, matný povrch, vďaka ktorému vyzerajú plastové okná ako hliníkové s práškovým nástrekom. Aktuálne sa VEKA Feinstruktur vyrába v ôsmich farebných odtieňoch – anthrazigrau (antracitovo šedá), schwarz (čierna), schiefergrau (bridlicovo šedá), quarzgrau (kremenne šedá), basaltgrau (čadičovo šedá), silbergrau (strieborno šedá), umbra a verkehrsweiß (dopravná biela).

„Fólia VEKA Feinstruktur dodáva plastovému oknu pôsobivý vzhľad pripomínajúci hliníkové okno. Tento high-tech povrch prináša ďalšiu možnosť, ako sa vyhrať s dizajnom fasády domu. Povrch upravený fóliou Feinstruktur je ideálny nielen pre vyznávačov industriálneho štýlu, ale zamilujú si ho aj fanúšikovia moderných fasád. Fólie majú zároveň vysokú odolnosť voči mechanickým, chemickým a environmentálnym vplyvom,“ hovorí Milan Klepsa, zástupca spoločnosti VEKA pre ČR a SR.

 

 

Symbióza PVC a hliníku

Na veľtrhu bol tiež predstavený nový unikátny profilový systém VEKA AluConnect, ktorý jedinečným spôsobom kombinuje výnimočné vlastnosti dvoch materiálov - elegantný vzhľad hliníka a skvelú energetickú účinnosť okien z PVC, pričom hliníkové povrchové profily sú pripevnené k plastovému jadru. Samotná konštrukcia dosahuje izolačnú hodnotu Uf = 1,1 W/(m²K). A rovnako ako pri iných oknách z PVC sa rohové spoje vyrábajú zváraním, ale bez nutnosti vkladať spojovacie spoje alebo iné výstužné diely. To umožňuje výrobu prvkov s hliníkovým povrchom v netradičných veľkostiach s rovnakými izolačnými vlastnosťami ako vykazujú bežné plastové okná VEKA. Systém AluConnect navyše otvára široké dizajnové možnosti, pretože práškové lakovanie nemá takmer žiadne obmedzenia vo farebnosti.

Jednoducho a bezbariérovo

Na veľtrhu bol predstavený aj nový koncept prahov pre plastové dvere umožňujúci jednoduchú realizáciu bezbariérových priechodov alebo 20 mm prahu s maximálnou energetickou účinnosťou. Koncept umožňuje spracovanie pri profilových systémoch SOFTLINE 76, SOFTLINE 82 a VEKA AluConnect. Základná verzia prahu s montážnou výškou 20 mm je vhodná pre širokú škálu aplikácií. V závislosti na požiadavkách jednotlivých krajín je možné prah namontovať buď pod rám dverí, alebo medzi rámové profily. Na prispôsobenie montážnej výšky pri konkrétnom riešení je možné použiť aj prídavné profily. Konštrukcia prahu s montážnou výškou 120 mm robí prah VEKA ešte univerzálnejším. Je to preto, že kombinácia 20mm profilového prahu s nástavcom, ktorý je v jednej rovine s rámom dverí, zvyšuje stabilitu konštrukcie ako celku.

Ďalšie informácie o produktoch (aj o ich dostupnosti) nájdete na www.veka-okna.cz

Zobrazenia: 4

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby