Júl 2021 články (12)

Oknom vchádza nielen svetlo, ale v lete aj teplo! Ako si s tým poradiť?

Z hľadiska stavby predstavujú okná jednu z najkritickejších častí domu či bytu. V zime potrebujeme zabezpečiť, aby cez okná neunikalo teplo, v lete naopak riešime, ako zabrániť prestupu tepla do domácnosti, aby nám nebolo príliš teplo. Na požadovanú izbovú teplotu je potrebné myslieť už pri návrhu stavby alebo vybaviť okná vhodnými doplnkami.

 

Problematiku izbovej teploty a vetrania je potrebné začať riešiť už v štádiu stavebného návrhu. S cieľom získať čo…

Pokračovať

Pridané osobou Milan Klepsa dňa Júl 28, 2021 o 22:26 — Žiadne komentáre

Potrebujete pri rekonštrukcii akustika? Prinášame výhody, prečo sa to oplatí!

  Akustické merania pre zhodnotenie priestorovej akustiky sú v zahraničí pri nových výstavbách či rekonštrukciách úplne bežné a v prípade verejných budov, akými sú napríklad školy či nemocnice, dokonca povinné. Tieto budovy totiž musia spĺňať záväzné normy, ktoré predpisujú v závislosti od účelu využívania budovy najvyššie prípustné hodnoty času dozvuku či…

Pokračovať

Pridané osobou Peter Petraško dňa Júl 28, 2021 o 22:23 — Žiadne komentáre


FIRMA
Ako sa schladiť doma i na záhrade

Letné mesiace prinášajú do života nielen pozitívnu energiu a radosť, ale aj možnosť sa opäť naplno venovať vonkajším aktivitám. Na druhú stranu je však ťažké vyrovnať sa s často až nepríjemne vysokými teplotami. Odborníci z Hornbachu poradia, ako sa dá ľahko i elegantne vyriešiť ochladzovanie doma aj na záhrade počas horúcich letných dní.

V interiéri sú v sparnom období najlepšími pomocníkmi klimatizácia, ochladzovače vzduchu a ventilátory. Naopak na záhrade k…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Júl 22, 2021 o 20:36 — Žiadne komentáre

Ako vybrať priamočiaru pílu?

Priamočiara píla – univerzálny nástroj, ktorý nemal chýbať v dielni žiadneho domáceho majstra. Dokážete s ňou rezať plast, kov, drevo aj obkladačky. Ako ale vybrať priamočiaru pílu, aby vám dlho vydržala?

Priamočiara píla sa používa na vyrezávanie otvorov aj na delenie materiálu.…

Pokračovať

Pridané osobou stavebnictvo.sk dňa Júl 20, 2021 o 16:30 — Žiadne komentáre


FIRMA
Sedem dôvodov prečo práve teraz je čas na slnečné kolektory

Odpovedá Alfréd Gottas, riaditeľ najväčšieho domáceho výrobcu slnečných kolektorov, firmy  THERMO|SOLAR Žiar, s. r. o.

1.Zarobíte viac než v banke

Pri úrokoch z vkladov okolo nuly a inflácii okolo 4% vaše peniaze v banke strácajú reálnu hodnotu a prerábate ročne sumu približne na úrovni inflácie. Solárna zostava vám naopak zarába peniaze šetrením na ohreve vody.

  1. Štát vás podporí sumou až 1750…

Pokračovať

Pridané osobou Paper Life dňa Júl 19, 2021 o 10:03 — Žiadne komentáre


FIRMA
Tipy na výber záhradného osvetlenia

Cez deň na záhrade vynikne každý detail, večer sa z nej však stane len temné bludisko. Stačí nápad a jednoduchý systém 12voltového alebo 24voltového osvetlenia a zázrak je hotový. Vďaka jednoduchému zapájaciemu systému s nízkym napätím si vytvoríte bezpečné osvetlenie rýchlo a ľahko. Nechajte sa inšpirovať tipmi od odborníka z Hornbachu, ktorý vám poradí s inštaláciou aj samotným výberom.

Výber typu rozvodu

„Hneď na začiatku sa…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Júl 14, 2021 o 15:23 — Žiadne komentáre


FIRMA
Export slnečných kolektorov do Veľkej Británie funguje bez problémov aj po Brexite

Najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, s.r.o. aj počas koronakrízy a opatrení proti nej pracuje na plné obrátky. Za prvý polrok 2021 zaznamenal o cca 25% vyššie tržby ako za rovnaké obdobie vlaňajška. Dominuje export do západnej Európy. Informuje o tom Alfréd Gottas, riaditeľ THERMO|SOLARU.

,,Máme silný prvý polrok. Trh sa od jari zobúdzal a z hľadiska predaja boli mesiace máj a jún 2021 najlepšie za posledné 3 roky. Darí sa nám v exporte, predovšetkým na…

Pokračovať

Pridané osobou Paper Life dňa Júl 9, 2021 o 14:25 — Žiadne komentáre


FIRMA
Zariadenie pre veteránov v Massachusetts dostalo od Makrowinu 252 okien

Slovenský výrobca drevených a drevohliníkových okien a dverí, spoločnosť Makrowin, s. r. o., Detva, opäť zabodoval na náročnom zámorskom trhu. Zariadeniu pre veteránov –HOSPITAL v Bostone v štáte Massachusetts dodal na novostavbu budovy 252 kusov okenných jednotiek. Spolu to predstavuje celkovú plochu 887 m2 a hmotnosť viac ako 36 ton. Informoval o tom riaditeľ spoločnosti Makrowin Dušan Majer.

 ,,Okná boli vyrábané počas najprísnejších proticovidových opatrení. Mali sme termín, ktorý…

Pokračovať

Pridané osobou Paper Life dňa Júl 8, 2021 o 12:39 — Žiadne komentáre


FIRMA
Čo robiť s odpadom zo zatepľovania?

Odpady sa tvoria pri každej činnosti, ktorú človek vykonáva. Množstvo odpadu je nevyhnutné redukovať a zabrániť tomu, aby sa dostal na skládky. Výnimkou nie je ani odpad zo zatepľovania stavieb. Viete, čo robiť so zvyškami polystyrénu, ktorý vám po zateplení zostane?

Efektívnym spôsobom ako produkciu odpadov minimalizovať, je zvýšiť podiel ich recyklácie a bezpečného zneškodňovania. Expandovaný polystyrén (EPS) je veľmi dobre a dokonca…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Júl 8, 2021 o 12:00 — Žiadne komentáre


FIRMA
Stredomorie u vás doma

Sedíte pod figovníkmi a olivovníkmi v podstate len na dovolenke? Už nemusíte, rastlinám z južných krajín sa darí dobre aj v kvetináčoch a prinesú atmosféru juhu aj do vašej záhrady.

Stredomorské rastliny možno rozdeliť do troch skupín: úžitkové rastliny, kvitnúce rastliny a palmy. „Tieto rastliny sú však o niečo citlivejšie ako tie pestované doma, preto by ste ich mali si na vonkajšej teploty nechať zvyknúť postupne,“ hovorí David Benda, odborník z oddelenia…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Júl 8, 2021 o 7:30 — Žiadne komentáre


FIRMA
Chcete skvelé ráno? Základom je dobre sa vyspať

Kvalitný a zdravý spánok je základným predpokladom dobrej nálady a produktívneho dňa. Pokiaľ sme mali pokojný spánok, nebude nám počas dňa chýbať energia. Kvalita spánku tak ovplyvňuje našu pohodu i výkonnosť. Ako ale vytvoriť ideálne podmienky, v ktorých sa jednoducho zaspáva a nerušene a kvalitne spí? Zistite, aké sú základné predpoklady a užitočné tipy pre dobrý spánok.

Príčiny zlého spánku môžu byť rôzne – od stresu a starostí cez prácu na smeny až po…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Júl 8, 2021 o 7:30 — Žiadne komentáre

Spací systémy: poskládejte si ideální lůžko na míru

Pokud toužíte pro svůj zdravý spánek udělat maximum, neměly by vaší pozornosti uniknout spací systémy. Co to spací systémy jsou, jaké jsou jejich výhody a pro koho jsou vhodné? To vše se dozvíte v následujících řádcích.

Co je spací systém?

Co si představit pod pojmem spací systém? Komplexní řešení na míru potřebám vašeho těla, které vám při spánku…

Pokračovať

Pridané osobou Roman Chomát dňa Júl 5, 2021 o 13:52 — Žiadne komentáre

Mesačné archívy

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby