Apríl 2021 články (18)

Poškodenie sluchu kvôli hluku v školskej jedálni ako choroba z povolania? V Španielsku už áno!

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) označila hluk za najvýznamnejšiu hrozbu pre zdravé životné prostredie, bezprostredne po znečistení ovzdušia.

Iná Štúdia ukázala, že hluk nie je príliš veľkým fanúšikom ani zdravého stravovania a doslova môže zničiť chuť jedla. Ovplyvňuje totiž okrem iného naše vnímanie slanosti či sladkosti…

Pokračovať

Pridané osobou Peter Petraško dňa Apríl 27, 2021 o 16:11 — Žiadne komentáre


FIRMA
Postavte deťom domček na strome

V súčasnosti je väčšina detí doslova pripútaných k obrazovkám – či už od tabletov, telefónov alebo TV. Chuť hrať sa vonku a prežívať bláznivé dobrodružstvá sa z detstva takmer vytratili. Možno sa už dlhšiu dobu pohrávate s myšlienkou postaviť pre svoje ratolesti domček na strome. Či už máte jasnú predstavu alebo desiatky kreatívnych nápadov, odborník z Hornbachu radí, načo myslieť pri výstavbe domčeka na strome.

Zábava v záhrade nie je len pre…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Apríl 27, 2021 o 13:42 — Žiadne komentáre

Moderne zariadená paneláková obývačka, ktorá vás svojim dizajnom môže osloviť

Panelákové obývačky sú zväčša priestorovo menšie ako tie v rodinných domoch. O to ťažšie sa môže zdať ich zariaďovanie. Pre niekoho to bude výzva, pre niekoho zase malina. Aj panelákové obývačky sa ale dajú zariadiť moderne.

Rohová sedačka v neutrálnej farbe

V moderne zariadenej panelákovej obývačke perfektne vynikne práve…

Pokračovať

Pridané osobou stavebnictvo.sk dňa Apríl 26, 2021 o 14:56 — Žiadne komentáre

Praktické tipy, ktoré oceníte pri rekonštrukcii interiéru

Každý interiérový priestor si po určitých rokoch zaslúži modernizáciu. Jedná sa však o finančne náročnú investíciu, preto niektoré domácnosti musia aj napriek túžbe modernizovať nejaký čas šetriť, aby si mohli danú rekonštrukciu dovoliť.



Ak sa v blízkej dobe plánujete pustiť do rekonštrukcie interiéru, potom máme pre vás pár…

Pokračovať

Pridané osobou stavebnictvo.sk dňa Apríl 26, 2021 o 14:54 — Žiadne komentáre

Hliníková pergola so sklopnými lamelami

Otázka tienenia terasy vyvstáva s príchodom letnej sezóny. Hoci sa na prvé slnečné lúče všetci tešíme, v horúcich letných dňoch nám neostáva nič iné, iba sa pred nimi schovať pod pergolu, ktorá nám vytvorí relaxačný tieň.…

Pokračovať

Pridané osobou stavebnictvo.sk dňa Apríl 26, 2021 o 14:53 — Žiadne komentáre


FIRMA
3 tipy, ako vybrať vhodnú terasu

Terasa je miesto, kde si oddýchnete, posedíte s priateľmi alebo strávite spoločné chvíle s rodinou pri vonkajšom grile. Vzhľad terasových dosiek či dlažby však nie je to jediné, na čo je potrebné pri jej realizácii myslieť. Odborník z Hornbachu vás zoznámi s rôznymi možnosťami materiálov a poradí so správnym umiestnením i veľkosťou terasy.

Výber správnej terasy vyžaduje poctivú prípravu. Radi by ste si vychutnávali rannú kávu na slnečnej terase alebo skôr…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Apríl 23, 2021 o 13:45 — Žiadne komentáre

Praktické tipy na modernizáciu záhrady

Práve počas pandémie koronavírusu je naša záhrada a terasa našim útočiskom. Ponúka možnosť byť na čerstvom vzduchu a zároveň neohrozovať zdravie svojich najbližších. Keďže sa nám apríl blíži ku koncu, práve v tomto období je ideálny čas na modernizáciu záhrady.

Nová modernejšia zámková dlažba

Popraskaná dlažba zrovna nepridáva na…

Pokračovať

Pridané osobou stavebnictvo.sk dňa Apríl 22, 2021 o 11:52 — Žiadne komentáre


FIRMA
Nová web stránka o správnom spôsobe nakladania s odpadom z polystyrénu

Dlhodobým cieľom krajín Európskej únie je znižovať množstvo vzniknutého odpadu a snažiť sa o jeho opätovné použitie či recyklovanie. Aj z tohto dôvodu  vznikla nová web stránka o  spôsobe triedenia a recyklovania polystyrénu – www.recyklujempolystyren.sk, ktorej cieľom je  upriamiť pozornosť širokej verejnosti na správne zaobchádzanie s polystyrénovým…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Apríl 21, 2021 o 19:30 — Žiadne komentáre

Uľahčite si upratovanie spoločných bytových priestorov

Asi všetci z nás máme radi doma svoj poriadok a čistotu. Okrem toho, že upratovanie je najmä záležitosťou hygieny, cítime sa tak doma omnoho pohodlnejšie a dokážeme lepšie relaxovať. Pokiaľ však bývate v paneláku, vežiaku či inom bytovom dome, netreba zabúdať ani na upratovanie spoločných priestorov. Spoločne sa dnes pozrieme na to, ako si toto upratovanie pomerne jednoducho uľahčiť.

Svojpomocné upratovanie bytových domov 

Najjednoduchšou možnosťou je prenechať…

Pokračovať

Pridané osobou Zuzana MARTINCOVÁ dňa Apríl 20, 2021 o 15:00 — Žiadne komentáre


FIRMA
Záhrada môže byť kdekoľvek

Čo majú spoločné šedivá križovatka, zhrdzavený autovrak a schody do metra? Sú to nečakané, no zároveň perfektné miesta pre zasadenie krásnych záhrad. Presne to dokazujú HORNBACH a jeho kmeňová agentúra HEIMAT novou jarnou kampaňou „Záhrada môže byť všade.“ Potrebu väčšieho množstva zelene vyjadruje tento projektový stavebný market tak, že šedivé kúty veľkomiest, kde je stále viac spevnených plôch, premieňa na pestré záhrady a dokazuje tak, že zelená idyla môže vzniknúť skutočne…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Apríl 20, 2021 o 11:19 — Žiadne komentáre

S malou starostlivosťou sa plastové okná a dvere môžu "dožiť" aj 50-ky. Odborník radí, ako na ich jarnú údržbu



Plastové okná a dvere sú čoraz populárnejšie, nakoľko majiteľom ponúkajú rad výhod. Disponujú skvelými tepelno-technickými vlastnosťami, šetria energiu, majú dlhú životnosť a minimálne nároky na údržbu. Napriek tomu odborníci radia, aby sa im aspoň raz ročne dostalo starostlivosti. Jarné mesiace predstavujú ideálnu príležitosť, keďže zima dáva oknám a dverám obzvlášť zabrať!

Šetrné umývanie

Okenné a dverové profily…

Pokračovať

Pridané osobou Milan Klepsa dňa Apríl 15, 2021 o 16:28 — Žiadne komentáre

Za horšie študijné výsledky z jazykov môže (aj) hluk. Problémy s nadmerným hlukom v školských priestoroch je možné zmierniť úpravou akustických podmienok.

V apríli sa do tried vrátia žiaci. Kým dištančné vzdelávanie komplikovala dlhodobo podceňovaná digitalizácia a nepriaznivý vplyv izolácie na psychiku detí, návrat do tried prináša inú výzvu, rovnako však desaťročia podceňovanú. Je ňou hluk, ktorý vplýva na zdravie učiteľov a na študijné výsledky žiakov.

Aké hlučné sú školy?

Z výsledkov…

Pokračovať

Pridané osobou Peter Petraško dňa Apríl 15, 2021 o 15:51 — Žiadne komentáre


FIRMA
Strihať, drviť... kompostovať!

Prichádza ideálny čas na prerezávanie stromov, kríkov a rastlín. Ako ale naložiť s odpadom, ktorý nám po práci zostane? Odborník z Hornbachu poradí, ako správne strihať, drviť a predovšetkým kompostovať v kompostéri, ktorý si ľahko vyrobíte aj svojpomocne.

Stromy, kríky aj rastliny po správnom jarnom reze môžu priniesť veľa kvetov a plodov. Orezané zvyšky potom najlepšie poslúžia ako súčasť kompostovania. „Žiadna záhrada nie je tak malá na to, aby na nej…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Apríl 14, 2021 o 17:21 — Žiadne komentáre


FIRMA
Stavajte múdro – so zľavami až 40 %

Novostavba alebo rekonštrukcia? Každý, kto má záujem o kvalitnú stavbu, ale pracuje s napätým rozpočtom, môže ušetriť na správnom mieste. Stavte na múdru ponuku od TOP značiek na trhu a získajte atraktívne zľavy do výšky 40 %.

Spoločnosť Wienerberger, spolu s ďalšími lídrami vo výrobe prvotriednych stavebných materiálov, múdro rieši základnú dilemu: cena verzus kvalita. Päť popredných značiek na trhu spojilo sily a vytvorilo unikátnu ponuku viacerých…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Apríl 13, 2021 o 17:04 — Žiadne komentáre

Hliníkové pergoly – zariaďte si svoju jarnú záhradku!

Neodmysliteľným doplnkom výbavy súčasných záhrad sú kovové altánky. Vďaka inovatívnej konštrukcii sa Váš exteriér stane funkčným nezávisle od počasia. Pre všetkých, ktorí túžia modernizovať svoju terasu alebo vytvoriť v rekreačnom priestore zastrešenú relaxačnú časť ako aj pre investorov, projektujúcich okolie domu, veľmi radi predstavujeme kovové…

Pokračovať

Pridané osobou stavebnictvo.sk dňa Apríl 12, 2021 o 11:30 — Žiadne komentáre


FIRMA
Skalický závod začal plniť novú klimatickú stratégiu 2030

Mnohé veľké spoločnosti na Slovensku si v súčasnosti kladú otázku, ako čo najskôr a najefektívnejšie znížiť svoju uhlíkovú stopu. Spoločnosť Protherm Production v Skalici začala plniť novú klimatickú stratégiu do roku 2030. Jej obsahom sú viaceré zelené projekty.

Závod patrí do koncernu Vaillant Group. Ten stanovil spoločné ciele, v rámci ktorých chce znížiť svoje emisie skleníkových plynov do roku 2030 až o 50 %, v porovnaní s rokom 2018. „Ak ide o…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Apríl 12, 2021 o 10:56 — Žiadne komentáre


FIRMA
Dom sa dá inteligentne osvetliť aj zabezpečiť

Výber správnej žiarovky z hľadiska intenzity, sýtosti aj finančnej úspory nie je jednoduchý, navyše, zvolené parametre nemusia vyhovovať rovnako vo dne ako v noci. Odborník z Hornbachu poradí, ako si pomocou inteligentného osvetlenia vytvoriť v prostredí domova ideálne svetelné podmienky a zároveň ich mať pod neustálou kontrolou.

Inteligentné osvetlenie je pravdepodobne najobľúbenejším vybavením z hľadiska prestavby obyčajnej domácnosti na…

Pokračovať

Pridané osobou Key Communications dňa Apríl 7, 2021 o 11:46 — Žiadne komentáre


FIRMA
Nastal čas na rodinný bazén s kolektormi

Exteriérová kúpacia sezóna sa pre bazény s ohrevom vody pomocou slnečných kolektorov tradične začína v apríli a trvá do októbra. Majitelia tak majú sedem mesiacov v roku možnosť využívať to, že sa im slnko postará prakticky zadarmo o komfort, aký si inak užívajú obyvatelia v krajinách okolo Stredozemného mora. V bazéne môžete mať aj slanú vodu. K teplej vode postačí počiatočná rozumne dimenzovaná investícia do slnečných kolektorov. Exteriérový bazén by mal mať plochu slnečných kolektorov na…

Pokračovať

Pridané osobou Paper Life dňa Apríl 7, 2021 o 11:04 — Žiadne komentáre

Mesačné archívy

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby